SpoudaseFest - Τμ.Πληροφορικής, ΠAΠΕΙ: Digital Culture, Smart Cities, IoT, ADT

Το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στο Spoudase Festival, που τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΕΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιώντας το Workshop "Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies"

Ομιλητές:

- Δημήτρης Βέργαδος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής
- Γιάννης Παπίδης, Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας του ομίλου ΟΤΕ/COSMOTE
- Γιάννης Λιάπης,  IT Solutions Sales Manager, Huawei Technologies
-Ευαγγελία Βαγενά, Ph.D., DEA, CIPP/E, IT&IP Law Expert

Δείτε παρακάτω το βίντεο του workshop που πραγματοποιήσε το τμήμα πληροφορικής στο Spoudase Festival 2018

Δείτε παρακάτω το βίντεο του workshop που πραγματοποιήσε το τμήμα πληροφορικής στο Spoudase Festival 2017

Το τμήμα Πληροφορικής πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό  "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες"  για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/Zh4cYd

 

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» με τις εξής τρεις (3) ειδικεύσεις (tracks) : «Ψηφιακός Πολιτισμός», «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες». Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε αποφοίτους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Κατεύθυνση «Ψηφιακός Πολιτισμός» - «Digital Culture»

Η κατεύθυνση «Ψηφιακός Πολιτισμός» στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων από θεωρητικά, θετικά και τεχνολογικά πεδία γνώσεων για την ανάδειξη, προστασία, προβολή και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος με τη συμβολή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών. Καθώς η χώρα μας διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα σε μια ήπειρο (Ευρώπη) που αποτελεί και η ίδια πολιτιστική υπερδύναμη, η ενίσχυση της διεπιστημονικότητας θα συμβάλλει στην ενίσχυση της Δημιουργικής Βιομηχανίας, στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ώθηση της σύγχρονης δημιουργίας.

Κατεύθυνση «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» - «Smart Cities and Advanced Digital Technologies»

Η κατεύθυνση «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» στοχεύει να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει επιστήμονες από διαφορετικά πεδία ώστε να μπορούν να εργαστούν στο νέο ψηφιακό αστικό τοπίο, καθώς και να σχεδιάσουν και να υποστηρίξουν νέες υπηρεσίες στις διαρκώς μεταβαλλόμενες «Έξυπνες Πόλεις», που συνδέονται με υποδομές και λειτουργίες, όπως οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, η παροχή πληροφοριών κ.α. Στοχεύει επίσης στην παροχή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση πολύπλοκων αστικών ζητημάτων, να παράσχει τα κατάλληλα εφόδια για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων διακυβέρνησης μιας ασφαλούς και βιώσιμης πόλης και στον σχεδιασμό και υποστήριξη λειτουργικών και αποτελεσματικών μεθόδων εξοικονόμησης πόρων.

Κατεύθυνση «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» - «Internet of Things (IoT) and Advanced Digital Technologies»

Η κατεύθυνση «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» απευθύνεται σε επιστήμονες από διαφορετικά πεδία, αλλά κυρίως επιστήμονες από τους τομείς των θετικών και τεχνολογικών επιστημών, ώστε να μπορούν να γνωρίσουν την IoT τεχνολογία, να σχεδιάσουν, να διαχειριστούν και να υποστηρίξουν νέες υπηρεσίες στις ΙοΤ πλατφόρμες ή να αναπτύξουν δικές τους, να παρέχουν τεχνογνωσία στο σχεδιασμό των αλληλεξαρτώμενων ΙοΤ συστημάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ψηφιακής πόλης, τις μεταφορές, την κατασκευή, την ενέργεια, την παροχή υπηρεσιών, τις επικοινωνίες, να αποκτήσουν απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση πολύπλοκων έργων, να παράσχει τα κατάλληλα εφόδια για το σχεδιασμό και ανάπτυξη κατάλληλων και καινοτόμων συστημάτων διακυβέρνησης.

Χρονική Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.
Για την απονομή του Δ.Μ.Σ. απαιτείται η παρακολούθηση των μαθημάτων διάρκειας δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εξαμήνων και για όλες τις κατευθύνσεις απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση των πέντε υποχρεωτικών μαθημάτων της επιλεγείσης ειδίκευσης.
Κάθε μάθημα διδάσκεται σε δέκα τρίωρες διαλέξεις και έχει 6 Πιστωτικές Μονάδες - ECTS. Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση τουλάχιστον επτά από αυτές τις διαλέξεις.
Με την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση του ΠΜΣ, χορηγείται Δ.Μ.Σ. 90 πιστωτικών μονάδων (ECTS). Το τρίτο εξάμηνο διατίθεται για τη εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής.
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι
Το ΠΜΣ απονέμει το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» («Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies») με τις εξής ειδικεύσεις (tracks) :

    ●    Ψηφιακός Πολιτισμός / Digital Culture
    ●    Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες / Smart Cities and Advanced Digital Technologies.
    ●    Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες / Internet of Things (IoT) and Advanced Digital Technologies.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από 22 Ιουνίου 2018 έως και 14 Σεπτεμβρίου 2018 στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: https://www.facebook.com/dcsciot, http://www.cs.unipi.gr/dcsciot, Email: [email protected]

Το Μεταπτυχιακό έχει ανοικτές αιτήσεις τώρα!