Bitcoin, Κρυπτονομίσματα και Blockchain

19|5 20:00 - 22:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 9,84 (Αεριοφυλάκιο 1)
Workshop

Στο πλαίσιο των workshops, ομιλιών, πάνελ και σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου, εντάσσεται το πρώτο workshop στην Ελλάδα που αφορά το Bitcoin, τα Ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογια Blockchain. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά η εγγραφή απαραίτητη όπου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (το 70% θέσεων έχει καλυφθεί)

Σε μία περίοδο "καυτή" για τον χώρο των άυλων νομισμάτων και τον δημόσιο κατάλογο όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης που έχουν εκτελεστέι ιστορικά, έρχεται ένα πάνελ με τους ειδικούς των ειδικών που θα αναπτύξει από διάφορες πλευρές τη θεματική των ψηφιακών νομισμάτων με επίκεντρο τα Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα διαλύοντας τους μύθους και τις παρανοήσεις που αιωρούνται πάνω από αυτά.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την εργασία "Bitcoin: A Peer-to-PeerElectronic Cash System" ενός άγνωστου εως και τώρα εφευρέτη με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, το 2o Spoudase Festival τολμάει να καταπιαστεί με ένα θέμα που στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στην αθέατη πλευρά των πραγμάτων παρόλο που αποτελεί όπως λένε μερικοί γνώστες, ότι ήταν το ίντερνετ την δεκαετία του 90!

Tο Σάββατο (19 Μαϊου) στις 20:00, το 2ο Spoudase Festival, στο αμφιθέατρο 9,84 στη Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει την αφρόκρεμα των ειδικών πάνω στο Digital Currency με την υποστήριξη και την αρωγή του πρώτου Μεταπτυχιακού που δημιουργήθηκε στον κόσμο για τα Ψηφιακά νομίσματα το 2014 στο Πανεπιτήμιο Λευκωσίας (digitalcurrency.unic.ac.cy), το πρώτο workshop στην χώρα για το Bitcoin, τα Ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογια Blockchain.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ WORKSHOP ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΩ ΕΝΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Αθανάσιος-Αντώνιος Λεοντάρης 
Δικηγόρος

Ο Θάνος Λεοντάρης είναι Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος στην Θεσσαλονίκη και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πρόγραμμα Master in Digital Currencies. Ασχολείται κυρίως με την συμβουλευτική σε startup επιχειρήσεις και είναι ενεργό μέλος του Hellenic Blockhain Hubκαι της cryptocurrency κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ρύθμιση των ζητημάτων φορολογίας των ψηφιακών νομισμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και τα ζητήματα απόδειξης που ανακύπτουν από τις συναλλαγές μέσω την χρήση blockchain. Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Certified Data Protection Officer και πιστοποιημένος στην Διανοητική Ιδιοκτησία από την WIPO Academy.

Γιώργος Γιαγλής
Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν

Πρώην Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο ίδιο Πανεπιστήμιο διδάσκει στο πρώτο στον κόσμο Μεταπτυχιακό για τα ψηφιακά νομίσματα που δημιουργήθηκε το 2014 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο των αλγόριθμων ανάλυσης κοινωνικών δικτύων, των κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, και των τεχνολογιών Blockchain, το ηλεκτρονικού επιχειρείν με έμφαση στις κινητές και ασύρματες τεχνολογίες και επιχειρηματικές εφαρμογές, τα διεισδυτικά και διάχυτα πληροφοριακά συστήματα, την προσομοίωση επιχειρηματικών διαδικασιών και την αξιολόγηση επιχειρηματικών επενδύσεων σε πληροφοριακά συστήματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 140 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων και των Information Systems Journal, International Journal of Electronic Commerce, και International Journal of Information Management. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής επτά επιστημονικών περιοδικών, συμπεριλαμβανόμενων των International Journal of Mobile Communications και Business Process Management Journal. Έχει διατελέσει Γραμματέας της σειράς συνεδρίων International Conference on Mobile Business από το 2003 έως το 2008. Έχει, επίσης, διατελέσει προσκεκλημένος επιμελητής ειδικών εκδόσεων των International Journal of Electronic Commerce, International Journal of Mobile Communications, Business Process Management Journal και International Journal of Flexible Manufacturing Systems. Ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του International Conference on Mobile Business το 2010, ενώ έχει, επίσης, συμμετάσχει σε επιτροπές προγράμματος πολλών διεθνών συνεδρίων, όπως European Conference on Information Systems Evaluation, International Conference on Business Process Modelling, και Hawaiian International Conference on Systems Sciences. Από το 2001, διευθύνει την ομάδα έρευνας για το κινητό και ασύρματο επιχειρείν (ISTLab Wireless Research Centre), η οποία συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και η Παγκόσμια Έρευνα για το Ασύρματο Διαδίκτυο. 

Δημήτρης Τσαπακίδης
Enterprise Security Software Consultant

Ο Δημήτρης Τσαπακίδης είναι από τους συνδιοργανωτές του Bitcoin & Blockchain meetup της Αθήνας και διαχειριστής του WeAcceptBitcoin.gr, ενός ιστοχώρου που ενθαρρύνει τη χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα. Εργάζεται στο χώρο της Ασφάλειας Πληροφορικής από το 1996 και έχει παραδώσει επί τόπου έργα σε 25 χώρες και σε 28 Global 2000 εταιρείες.

Ιωάννης Ασλάνης
Business Strategist

Ο Γιάννης Ασλάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι πρώτες του σπουδές αφορούσαν στην Ηλεκτρολογία. Στη συνέχεια αποκτά 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις τεχνολογίες κατανάλωσης ενέργειας των οικιακών συσκευών ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στο Business Analysis παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Πράγα και Λονδίνο. Το 2014 μετακομίζει στο Λονδίνο όπου ιδρύει την εταιρεία επιχειρηματικής στρατηγικής 2S Pro ενώ εμπλέκεται και στην Ελληνική Startup σκηνή μέσω project τα οποία δημιουργεί ή συμμετέχει ως συνιδρυτής. Τα πιο γνωστά είναι τα yourgreekoliveoil και exportsmanager. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με εταιρείες που επιθυμούν να αναπτυχθούν στο εξωτερικό προτείνοντας συγκεκριμένες στρατηγικές ενώ παράλληλα παρακολουθεί στενά όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στο blockchain και τα κρυπτονομίσματα προκειμένου να εντοπίσει τις καλύτερες ευκαιρίες για τους πελάτες του. Η μεγαλύτερη πρόσκληση ενός Business Strategist κατά τον ίδιο είναι να μπορεί να διακρίνει και να δημιουργεί συνεργασίες και ευκαιρίες διαβάζοντας τις εξελίξεις της αγοράς.

Πισω στο προγραμμα